Jdi na obsah Jdi na menu
 


Torri Higginson

30. 7. 2006

Torri Higginson
dr. Elizabeth Weirová

Obrázek “http://kepek.csillagkapu.hu/albums/misc-atlantis/normal_Torri_Higginson_2_rgb.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.Torri Higginson hraje Dr. Elizabeth Weir, specialistu v diplomatických vztazích, která vede Stargate Atlantis tým na odvážných výpravách do vzdálené galaxie Pegasus.

Narodila se v Ontariu. V osmnácti se přestěhovala do Anglie jako žák Patsy Rodenburga. Díky těmto zkušenostem se skvěle uvedla do světa herectví a o rok později se vrátila do Londýna studovat herectví na Guildhall College of Music and Drama.

V době, kdy žila v Los Angeles, si osvojila opuštěného voříška, kterého pojmenovala "Paloma Sedgewick Saddie Street" nebo krátce "Sedge". Ten byl motivem pro založení mezinárodní charitativní organizece "A Smile", která využívá pouta mezi člověkěm a zvířetem jako terapeutický nástroj pro pomoc pacientům k uzdravení z mnoha rozličných druhů tělesných, fyziologických a duševních poruch. Ona a Sedge navštěvovali pravidelně pacienty nejméně jedenkrát týdně. Také byla mnohokrát dobrovolníkem na "Food On Foot" víkendech, nekomerční organizaci poskytující chudým a bezdomovcům v Los Angeles jídlo, oblečení a další nezbytnou pomoc.

Filmografie:

Stargate Atlantis - (2004-06) - Dr. Elizabeth Weir
Stargate SG-1 - (2004) - Dr. Elizabeth Weir
Irish Eyes - (2004) - Lorraine Healey
Intent - (2003) - Detective Jessica Cavallo
Crust - (2003) - Alice
Autopsy Room Four - (2003) - Dr. Katie Arlen
Bliss - (2002)
Twas the Night - (2001) - Abby Wrigley
Turning Paige - (2001) - Sheila Newlands
Rats - Nancy - (2000)
The Outer Limits - The Haven - (1999) - Alyssa Selwyn
The City - (1999) - Katharine Strachan
Storm of the Century - Angela Carver
Family of Cops III: Under Suspicion - (1999) - Caroline Chandler
Mythic Warriors: Guardians of the Legend - (1998) - Circe
Highlander: The Raven - Reborn - (1998) - Claudia Hoffman
Airborne - (1998) - Sara Gemmel
PSI Factor: Chronicles of the Paranormal - (1997) - Blythe Hall
The Absolute Truth - (1997)
Balls Up - (1997) - Jenny
Double Take - (1997) - Peggy
The English Patient - (1996) - Mary
Memory Run - (1996) - Kristen
TekWar - (1995) - Beth Kittridge
Jungleground - (1995) - Samantha 'Sammy' Woods
When the Bullet Hits the Bone - (1995) - Allison Doherty
TekWar - (1994) - Beth Kittridge
The Hidden Room - Passages - (1993) - Georgia
Family Pictures - (1993) - Liddie (19-38)
Counterstrike - Clearcut - (1993) - Susan Kimberly
E.N.G. - The Good Samaritan - (1993) - Madeline Shannon
The Women of Windsor - (1992) - Gwen
Forever Knight - Last Act - (1992) - Erica
The Photographer's Wife - (1991) - Suzanna